ALLAS.FI
 
Talvisäilytys

Lähetä vastaus


Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on PÄÄLLÄ
Hymiöt ovat Käytössä
Katso viestiketjua
   

Laajenna näkymää Katso viestiketjua: Talvisäilytys

Re: Talvisäilytys

Viesti Kirjoittaja ExPertti päivämäärä 16.11.2015 17:17

Oman kokemuksen mukaan allas kannattaa suojata jollakin tavalla esim. tyhjät kanisterit, styroxlevyt tai pieni koristekaivon pumppukin suihkuttamalla vettä altaan pinnalle auttaa. Jos ei suojaa mitenkään niin allaspelti voi vääntyä. Jos allaspelti vaatii kivimuurin (esim. tietyt ovaalialtaat pitkille sivuille) niin se voi murtua. Jonain talvina on pitkiä ja kovia pakkasjaksoja, jolloin allas kunnolla jäätyy ja silloin ongelmia voi tulla.

Tässä alla olevassa linkissä on vielä yksi tapa suojata allas ja se on jääpuomi.

http://allas.fi/uima-altaan_talvisuojaus.php

Talvisäilytys

Viesti Kirjoittaja op76 päivämäärä 15.11.2015 21:01

Hei,

Miten te "peltialtaan" omistajat olette varautuneet yleensä talveen, ja onko kokemusta, että onko paineen vähentäminen ihan välttämätöntä? Meillä on siis tuo uimarien pyöreä allas, ja tuon myyjän mukaan, hän ei itse ole altaaseensa laittanut mitään kanistereita tai muita paineenvähentimiä...mutta ei tietenkään virallisesti voi sitä suositella. Millaisia kokemuksia muilla?

Nyt olis siis letkut irti, hiekkasuodatin valutettu tyhjäksi ja proppu pois (myös kansi irtonaisena siinä päällä, pumppu varastossa, vedenpinta laskettu noin 25cm alle läpivientien tason. Peitettä en saanut millään siihen reunuksille viriteltyä, mutta pitää katsoa, jos sen jollakin virityksillä saa vielä ripustettua.

Altaassa on myös 11 kanisteria, mutta alkoi jotenkin epäilyttämään, että mitä jos ne poksahtaa sinne altaaseen, kun niissä on märkää hiekkaa sisällä, ja sekinhän laajenee jäätyessään. Tai mitä jos niistä on enemmän haittaa, kun ne eivät ole ihan tasaisesti koko altaan matkalla...voiko paine jakautua epätasaisesti, jolloin allaspelti vääntyy soikeaksi, ja pomppaa pois alakiskolta? :| Jossakin ohjeessa noita kanistereita/poijuja piti myös olla huomattavan tiheästi, eli jopa 20 sentin välein!

Eli nyt vinkkejä ja käytännön kokemuksia kaivataan pikaisesti, kun viikon päästä on kuulemma jo täys talvi.

Ylös

cron