ALLAS.FI
 
Selkeä mittari kloorille ja ph:lle.

Lähetä vastaus


Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on PÄÄLLÄ
Hymiöt ovat Käytössä
Katso viestiketjua
   

Laajenna näkymää Katso viestiketjua: Selkeä mittari kloorille ja ph:lle.

Re: Selkeä mittari kloorille ja ph:lle.

Viesti Kirjoittaja saarinensa päivämäärä 05.08.2016 19:37

Itse käytän TF-100 testkit:iä altaan arvojen testaamiseen.

http://tftestkits.net/splash-page.html

Trouble Free Pool foorumilta (http://www.troublefreepool.com) löytyy paljon-paljon tietoa altaiden hoidosta yms, mutta tässä muutama kyseiseltä foorumilta poimittu "huomio" jotka voivat sopia tilanteeseesi.

- Shokkikloorauksen tai SLAM:auksen aikana pH mittarit eivät pidä paikkaansa. Mikäli oikein ymmärsin, niin tämä johtuu kloorin hajoamistuotteista eli SLAM:auksen aikana ei pH:ta kannata mitata.

- Mikäli lisäät klooria dichlor tai trichlor (tavallisimmat kloorit) muodossa, niin ne nostavat altaan CYA arvoa. Korkea CYA vastaavasti ehkäisee kloorin normaalin toiminnan, jolloin ajaudut kierteeseen jossa altaasi tarvitsee yhä enemmän klooria toimiakseen ja jokainen lisäys vain pahentaa tilannetta.

- Altaan toiminnan kannalta turvallisempi kloorin muoto on kalsiumhypokloriitti (nostaa kalsium arvoja) ja paras on natriumhypokloriitti (ainoastaan sanitoi). Molempia löytyy Aqua Novan verkkokaupasta.

Re: Selkeä mittari kloorille ja ph:lle.

Viesti Kirjoittaja juheja päivämäärä 27.06.2016 15:13

(Olen tuo vieras tuolta ylempää, ei näköjään ollut kirjautuneena sisälle.)

Sameuden kanssa on täälläkin tämä viikko taisteltu. Klooriarvot olivat jo tapissa, pH alakanttiin (6,8 - 7,0), mutta altaan pohjaa ei syvästä päästä näkynyt. Raavin päätä ja ihmettelin ja olin jo menossa ostamaan pH plussaa kun kaikki muut arvot ja kemikaalit piti olla kunnossa, mutta teinpä sitten kuitenkin useamman hiekkasuodattimen backwashin parin päivän sisällä. Ensimmäisen jälkeen nuorempi lapsi oli havaitsevinaan veden olevan selkeästi kirkkaampaa, neljännen jälkeen näkyy jo pohjan rosoisuudetkin.

Kyllä noita oli omasta mielestä tullut tehtyä tarpeeksi, mutta ilmeisesti ei sitten kuitenkaan ollut. Ihan vain muistutuksena muillekin jos vesi on sameaa...

Re: Selkeä mittari kloorille ja ph:lle.

Viesti Kirjoittaja Masa päivämäärä 25.06.2016 09:02

Meillä oli ensin nesteillä toimiva mittari (halpismittari), mutta sen lukeminen oli hankalaa ja välillä tuntui että lukemat oli mitä sattuu. Sitten me hankittiin tablettikäyttöinen mittari ja siihen ollaan olty tyytyväisempiä eikä vesikään ole mennyt huonoksi.

Re: Selkeä mittari kloorille ja ph:lle.

Viesti Kirjoittaja op76 päivämäärä 22.06.2016 07:18

Noniin, tänään oli viimein arvot täysin kohdallaan. Vesi on kuitenkin vielä vähän sameaa...pohjasaumat kuitenki näkyy. Taidan laittaa flokkausta nyt, ja jos se ei auta, niin sitte uus shokkiklooraus. Miten tällä foorumilla on näin hiljaista, vaikka altaita alkaa olla kohta jokaisessa omakotitalossa :roll:

Re: Selkeä mittari kloorille ja ph:lle.

Viesti Kirjoittaja op76 päivämäärä 21.06.2016 20:27

Eilen tajusin testata nuo viimekesän liuskat hanasta tulevalla vedellä, jonka pitäis vesilaitoksen sivujen mukaan olla 7.2-7.6, mutta eihän nuo liuskat päässeet edes asteikolle...ja altaan ph oli siten arviolta 8.2-8.5 :(

Tänään hain uudet liuskat, ja nuokin näyttää noin 0.2-0.5 alakanttiin. Nyt on ph-miinusta sitten laitettu reippaasti, ja illalla oli näiden uusien liuskojen mukaan sen 7.0-7.2, eli ollaan toivottavasti alle kahdeksan. Klooria ei myöskään ollut shokkikloorauksen ja 50-60 gramman lisäyksen jälkeen yhtään jäljellä, joten sitä tuli laitettua vielä tuo 60 grammaa. Nyt se sitten taisi mennä hiukan yli yhden.

Liekkö tuo shokkiklooraus ajanut nyt asiaansa ollenkaan, kun tuo ph on ollut noin korkealla :roll: Ainakin tämän mukaan kloori on jo lähes tehotonta, jos ph on 8:

http://www.activepools.com.au/understan ... eness.html

Re: Selkeä mittari kloorille ja ph:lle.

Viesti Kirjoittaja Vieras päivämäärä 21.06.2016 19:05

On meilläkin noita liuskoja kaapissa, mutta eihän niistä tullut hullua hurskaammaksi. On vissiin Turun vesi niin pehmeää, että eivät liuskat toimineet kunnolla, tai mistä lieneekään kiinni, mutta tableteilla saa arvot hyvin mitattua.

(Juu, kovuuden pitäisi klooria käytettäessä olla tietyissä rajoissa myös, mutta en ala 60 kuution altaaseen kaatamaan sellaista määrää kemikaalia, että saisi sen kohdalleen. Ihan hyvin ovat levä ja muut inhotukset pysyneet poissa pelkällä shokkikloorauksella ja klooritableteilla.)

Selkeä mittari kloorille ja ph:lle.

Viesti Kirjoittaja op76 päivämäärä 20.06.2016 08:24

Minkälaisilla mittareilla seuraatte vedenlaatua? Meillä tuon uimareiden altaan mukana tulleet liuskat käytössä, mutta ovat todella hankalat lukea. Tarvis vähän enemmän skaalaa niille optimiarvoille, kun noista väreistä ei meinaa saada millään selvää, että missä mennään. Onko olemassa sellaisia liuskoja, joissa on toimiva skaala, vai onko esimerkiksi tableteilla toimivat luotettavampia?

Ylös

cron