ALLAS.FI
 
altaan lämmitys

Lähetä vastaus


Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on PÄÄLLÄ
Hymiöt ovat Käytössä
Katso viestiketjua
   

Laajenna näkymää Katso viestiketjua: altaan lämmitys

Re: altaan lämmitys

Viesti Kirjoittaja Vieras päivämäärä 21.06.2016 19:00

Meillä on 60 kuution betoniallas, ja ilman ilmalämpöpumppua olisi kyllä ihan totaalisessa vajaakäytössä. Nyt pulikoidaan melkein joka päivä, ja muksujen kaverit myös. Passiivisten lämmittimien kanssa olisi varmaan vieläkin korkeintaan parissakymmenessä asteessa jos sielläkään, ja sitten olisi kiertopumppukin pitänyt uusia että saisi veden kiertämään kaikkien niiden kennojen läpi (plus mihin ne kennot olisi laittanut...?). Nyt on tasainen 28 astetta, siellä kelpaa riehua kylmempinäkin päivinä.

Oli kyllä panostuksen arvoinen. Jokunen satanen kesässä tuohon menee, mutta pois en enää vaihtaisi.

Re: altaan lämmitys

Viesti Kirjoittaja op76 päivämäärä 19.06.2016 17:50

Lämmitystä täälläkin kaavaillaan, kun on mennyt näköjään nämä kesät tämmöiseksi :( Helteestä en itse perusta, mutta olishan tuo mukava jos lapset pääsis nauttimaan altaasta kuukauden pari pidempään, eikä tarvis paleltua hyisessä vedessä.

Eli onko nuo luvatut tehot lähelläkään totuutta? Parikin astetta kyllä auttais jo kummasti, mutta jos tosiaan joku 3-5 astetta tulee lisää lämpöä, niin eikai tuota tarvi miettiä, vaan pistää tilauksen menemään. Skeptinen vaan olen, kun laskeskelin tuossa aiemmin, että nämä tavalliset aurinkokeräimet ei riitä, vaan tarvittais esimerkiksi 10kpl (yhteensä 60kW/d), jotta voisi olettaa saavansa 2 astetta lisää eristämättömässä altaassa :roll:

Re: altaan lämmitys

Viesti Kirjoittaja Vieras päivämäärä 12.05.2016 13:04

Peite kannattaa olla sillä haihtuva vesi syö lämpöä altaasta aika huimasti. Paras tilanne olisi jos saisi kerrostumisen lämpötilan osalta hallittua jolloin pintavesi olisi saman lämpöstä kuin pohjalla, eli kiertoa mahdollisimman paljon ympäri vuorokauden.

Lämmitykseen suosittelen kyllä El Nino keräinmattoja. Nyt lähtee vanhimmilla matoilla kuudes kausi.

Re: altaan lämmitys

Viesti Kirjoittaja ExPertti päivämäärä 04.05.2016 14:37

Omalla mutu-tuntumalla ilman peitettä lämmittää enemmän. Sitten kun lämpötila kääntyy toisin päin niin silloin peite on taas hyvä olla altaassa ettei vesi jäähdy haihtumisen seurauksena.

Tämähän on nyt hyvä testata kun on lämpöisiä ja aurinkoisia päiviä tiedossa. Jos viitsisit testata ja kertoa meille muillekin? Meillä on allas katettu eikä allaspeitettä ole, joten itse ei oikein pysty testaamaan.

altaan lämmitys

Viesti Kirjoittaja karikko päivämäärä 04.05.2016 10:15

Kumpi tapa lämmittää allasta paremmin kesäpeite päällä vai ilman kun ilmanlämpötila on korkeampi kuin altaan lämpötila?

Ylös

cron