ALLAS.FI
 
Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Lähetä vastaus


Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on PÄÄLLÄ
Hymiöt ovat Käytössä
Katso viestiketjua
   

Laajenna näkymää Katso viestiketjua: Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Re: Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Viesti Kirjoittaja ExPertti päivämäärä 09.05.2016 13:36

Ok, kiitos tiedosta.

Re: Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Viesti Kirjoittaja saarinensa päivämäärä 08.05.2016 16:54

Itse tarvitsen vain muutamaa reagenssia lisää eli kokonaiskustannukset tulevat olemaan alle 50 €.

Tarkistin tuossa juuri Borderlinx:in sivuilta postituskulut + tullit kokonaiselle test-kit:ille ja laskuri antaa lukemaksi $82,12. TFT-100 maksaa itsessään $68,00 eli kokonaiskustannukset tulevat olemaan $150 luokkaa.

Tuosta test-kit:stä saa vielä merkittävän alennuksen, mikäli kirjautuu lontoon kielisen troublefreepool.com foorumin kannattajajäseneksi. Elinikäiset jäsenyydet ovat tällä hetkellä $ 30 - 100 välillä ja alennukset vastaavasti $10 - 30.

Kyseiseltä foorumilta näyttää löytyvän vastaukset kaiken maailman uima-altaisiin liittyviin kysymyksiin ja mikäli ei löydy, niin jäsenet ottavat ne harvinaisen nopeasti selville. Foorumin luotettavuutta lisää mm. se seikka, että esimerkiksi USA:ssa toimivat kaupalliset altaanhuoltoyritykset käyvät kyseisellä palstalla kysymässä neuvoa.

Re: Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Viesti Kirjoittaja ExPertti päivämäärä 08.05.2016 10:58

Kerrotko muuten vielä minkä verran suunnilleen tulee maksamaan nuo täydennykset postikulujen kanssa? Tuo TF-100 vaikuttaa aika pro-mittarilta.

Re: Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Viesti Kirjoittaja saarinensa päivämäärä 07.05.2016 20:43

Kiitoksia vastauksista.

Googlettamalla en ainakaan itse euroopalaista kauppaa, joten päädyn varmaan taas tilaamaan täydennyksen rapakon toiselta puolelta.

Itselläni on käytössä TF-100 test kit (http://tftestkits.net/TF-100-Test-Kit-p4.html) ja se on toiminut omasta mielestäni luotettavasti, sekä arvojen lukeminen on helppoa. Ikävä puoli tosin tuossa US tilaamisessa on hieman korkeammat postikulut.

Re: Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Viesti Kirjoittaja Masa päivämäärä 07.05.2016 17:11

Itsellä on pelkästään semmoinen halpismittari pH:n ja kokonaiskloorin mittaukseen ja hyvin on pärjätty.

Re: Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Viesti Kirjoittaja ExPertti päivämäärä 07.05.2016 16:40

Meillä on riittänyt oikeastaan aina FC (vapaa kloori), CC (sitoutunut kloori), ja pH mittaukset. Näitä mittaamalla ja säätämällä on pysynyt vesi hyvänä.

Re: Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Viesti Kirjoittaja saarinensa päivämäärä 06.05.2016 17:53

Hmmm... tuo phenol red kyllä sopii ja todennäköisesti myös DPD 3. Valitettavasti kumpikaan noista reagensseista ei ole sitä mitä laatikko tällä kertaa kaipailisi.

Ihan mielenkiinnosta eli käyttävätkö tällä foorumilla kävijät tuon Taylor test kit:in kaltaista tuotetta? Mikäli ei, niin mitä tapoja te käytätte veden arvojen mittaamiseen (FC, CC, CH, TA, CYA)?

Re: Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Viesti Kirjoittaja ExPertti päivämäärä 06.05.2016 14:16

Ei ainakaan pikaisella googlettamisella tunnu löytyvän suomalaisista nettikaupoista.

Nämä lovibond nesteet voisi ehkä käydä:

http://aquanova.fi/kauppa/lovibond-testinesteet/

Reagenssit veden arvojen testaamiseen

Viesti Kirjoittaja saarinensa päivämäärä 06.05.2016 08:03

Hei,

Olen newbie tällä foorumilla ja yleensäkin uima-altaiden saralla. Perheellemme tuli swimspa viime syksynä ja olen hakenut sen hoitoon neuvoja lähinnä noilta lontoonkielisiltä sivuilta. Tästä huolimatta on mukava huomata suomalaisen foorumin olevan myös olemassa.

Anyway, altaiden veden arvojen testaaminen on jo tämän lyhyen empiirisen kokemukseni perusteella arvossa arvaamattomassa. Hankin tuossa syksellä Taylor:in valmistetta vastaavan TFT-100 test kitin monien suosittelujen pohjalta. Reagenssit kaipaisivat kuitenkin jo hieman täydennystä eli löytyisikö täältä palstalta tietoa, mistä kotimaisesta kaupasta saisi poimittua reagensseja veden arvojen testaamiseen?

Ylös

cron