ALLAS.FI
 
Uima-allas talon sisälle

Miten koota tai rakentaa uima-allas. Keskustelua siihen liittyvistä aiheista.

Uima-allas talon sisälle

ViestiKirjoittaja sisäallas päivämäärä 26.11.2012 17:54

Ollaan suunniteltu uima-allasta n. 3 x 6 metriä meidän saunaosaston yhteyteen. Sen voi toteuttaa varmaankin monella eri tavalla, mutta mitä tapaa suosittelette esim. betoni + laatoitus vai jokin muu? Ja mitä se suunnilleen tulisi maksamaan? Hyviä Ideoita kaivataan.
sisäallas
 

Re: Uima-allas talon sisälle

ViestiKirjoittaja Masa päivämäärä 27.11.2012 16:50

Allasta rakennettaessa talon sisään tärkeimpiä tehtäviä on ilmanvaihdon oikea mitoitus, niin että se pystyy poistamaan altaan haihtumisesta syntyvän vesihöyryn. Höyryä voi estää pitämällä altaan veden huonetilaa kylmempänä. Toinen vaihtoehto on pitää altaan päällä aina allaspeitettä kun allasta ei käytetä.

Normaalin kokoinen allas kotiin on mitoiltaan n. 3 x 7 m. Siihen mahtuu 30 kuutiota vettä. Uima-altaan laatoitus maksaa n. 80 - 90 € per neliö. Tekniikka – pohjakaivot, putket, pumppu ja suodatin – maksaa n. 1500 €. Teräsportaat lisäävät hintaa n. 300 €, altaan valaisimet 120-150 euroa kappale. Lisäksi tarvitaan pohjaimuri n.120 €, vesitesteri sekä hoitokemikaaleja n. 100 €. Kun betonityö lasketaan mukaan, allas maksaa 7000 eurosta ylöspäin. Ja työn osuus vielä päälle jos ei itse kykene sitä tekemään. Jos allasta ei laatoita vaan maalaa sen, niin siinä säästää jonkin verran.

Vastaavankokoinen valmisallas-paketti on n. 3000 eurosta ylöspäin. Se on siis teräsallas ja se pinnoitetaan pvc-allaspussilla. Paketti yleensä sisältää kaiken tarvittavan.

Kolmas vaihtoehto on sitten lasikuituallas, mutta niiden hinnat on alkaen n. 9000 euroa. Sekin yleensä sisältää tarvittavat varusteet.

Vaikea on oikein suositella mitään näistä. Päätökseen vaikuttaa hinta, mutta kaikilla näillä tavoilla saa ihan tyylikkään uima-altaan.
Masa
 

Re: Uima-allas talon sisälle

ViestiKirjoittaja sisäallas päivämäärä 30.11.2012 09:24

Kiitokset kaikenkattavasta vastauksesta! Nyt alkaa sitten pohtiminen ja suunnittelu. Voi olla, että valinta osuu teräsaltaaseen. Siinä on hyvinä puolina edullisin hinta ja se näyttää olevan aika nopea pystyttää.
sisäallas
 
Palaa alueelle Uima-altaan rakentaminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron