ALLAS.FI
 
Milloin kloori näkyy mittauksessa

Keskustelua altaan hoitoon liittyvistä aiheista.

Milloin kloori näkyy mittauksessa

ViestiKirjoittaja Mikkis päivämäärä 29.08.2008 09:09

Hei,

Altaan kloori näytti mittauksessa nollaa. Lisäsin paljon klooria, koska vesi oli vihreää. Nyt olen odottanut jo pari tuntia ja edelleen kloorin taso näyttää 0. Milloin lisätty kloori alkaa näkyä mittaustuloksessa.
Mikkis
 

Re: Milloin kloori näkyy mittauksessa

ViestiKirjoittaja Henri päivämäärä 05.10.2008 15:03

Itselläni on ainakin sellaisia kokemuksia, että jos altaan vesi on päässyt tosi huonoon kuntoon ja kun lisää klooria (paljonkin), niin se voi hävitä melkein saman tien. Eli kun vedessä on paljon bakteereja, niin niiden tappamiseen kuluu paljon klooria ja sitten se häviää.

Toinen vaihtoehto on sitten se, että vedessä on niin paljon klooria ja se menee "yli mittarin asteikon" ja vesi ei värjäydy ollenkaan. Silloin voi kokeilla sellaista, että laimentaa allasvettä kraanavedellä. Laittaa mittariin esim. puolet allasvettä ja puolet kraanavettä ja tekee mittauksen niin. Sen pitäisi ainakin selvittää, että onko vedessä klooria.

Ja vastauksena kysymykseen, että koska kloori näkyy mittaustuloksissa: niin kyllä se näkyy saman tien kun se on sekoittunut allasveteen. Tämä tietenkin edellyttää sitä, että vedessä ei niin paljon bakteereita, että ne hävittävät kloorin. Klooria kun pitäisi lisätä aina niin paljon, että se hävittää ensin altaassa olevat bakteerit ja sitten sitä jää vielä "vapaana kloorina" altaaseen hävittämään uusia bakteereita.
Henri
 

Re: Milloin kloori näkyy mittauksessa

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 11.06.2012 20:29

Kuinkas menetellään kun tuossa hankittiin 3,8m3 allas ja eilen nakkasin sinne sitten 3 kloori tablettia pumpunsuodattimeen että leviäisi tasaisesti. Purkin kyljen mukaan olisi oikea annostus ollut 1tabletti/1000 litraan mutta tästä huolimatta vapaan kloorin määrä pompsahti suoraan 10ppm.

Lanttaamalla kraanavedellä 50/50 suhteella liuskan tulos näytti 3ppm.

Annetaanko kloorin olla tuolla tasolla ja uiskennellaan kun allas saadaan kunnolla lämpimäksi vai pitääkö tehdä jotain toimenpiteitä?

Huomenna pitää jokatapauksessa metsästää ph+/- kemikaalia jotta ph:n saisi nostettua yhdellä yksiköllä.
Vieras
 

Re: Milloin kloori näkyy mittauksessa

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 12.06.2012 15:50

Klooria on kyllä niin paljon ettei uimista oikein voi suositella. Kannattaa odottaa kunnes kloorin taso vähenee tai sitten vaihtaa vettä.
Vieras
 

Re: Milloin kloori näkyy mittauksessa

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 14.06.2012 09:43

No latasin tuonne ph:n nostattajaa ja nut on joko 6,8 tai 7,2 ei oikein ota liuskasta selvää. kaiken kaikkiaan olen nyt lanttaillut 200g ph:n nostattajaa. Vapaan kloorin määrä on tippunut, se on varma ja väripaletista ei oikein saa sitten selvää että mitä se loppujenlopuksi oikein meinaa.

Uiskentelemassa käytiin myös jonka jälkeen kloorin taso tippui myös. Vaaleantummanvihreästä väri muuttui rehelliseksi vihreäksi jolle ei kuitenkaan täysin vastaavaa löytynyt väripaletista. Lieneekö sitten vielä vähän ylimääräistä.

Alkaalisuus on myös pienoinen mysteeri sillä väri muuttuu liuskassa kovin nopeasti vaaleasta tumman vihreään. Oletan kuitenkin että taso on 80-120ppm välillä.

Vesi on kyllä pysynyt kirkkaana eikä haise millekkään ja yön aikana lämpötila pääasiassa tippuu pari astetta. El ninon keräinkitti on kyllä ollut poikaa sillä se pitää aika hyvin yllä altaan lämpötilan joka nousee aurinkoisena päivänä reippaalla 4-6 asteella.

Huomasin tuossa tehneeni virheen sillä klooritapletteja ei sittenkään kestä laittaa pumpun suodattimelle sillä osa tabletista ei kerkeä sulata ja jää sitten paluuputken kohdalle altaaseen haalistaen pohjaa. Pitänee alkaa lanttaamaan se kuumassa vedessä ämpärissä ja kaataa sitten vasta altaaseen. Ohjeistus tältä osin oli virheellinen.

Tuohon oikeiden tasojen löytämiseen pitäisi saada sellainen indikaattori joka antaa selvän tuloksen jos ollaan oikealla tasolla jolloin olisi helppompaa säätää arvot kohdilleen. Jos värinäöltään hyvällä on hankaluuksia niin en uskalla edes ajatella mitä se on värisokeilla.
Vieras
 
Palaa alueelle Uima-altaan hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa