ALLAS.FI
 
Kloorista kysymyksiä

Keskustelua altaan hoitoon liittyvistä aiheista.

Kloorista kysymyksiä

ViestiKirjoittaja op76 päivämäärä 10.07.2018 09:30

Hei, kolmas vuosi 20 kuutioisen altaan kanssa, ja edelleen näistä tuntuu olevan päänvaivaa, kun ei aina oikein tiedä, että mikä olis fiksuinta. Elämä helpottui huomattavasti, kun hommattiin viime kesänä tuo Bilteman tableteilla toimiva mittaussetti, mutta tässä nyt pari kysymystä:

1. Kuinka usein teette shokkikloorauksen, ja kauanko allas on sen jälkeen "pois käytöstä", että kloorin määrä tippuu siihen 1ppm?

2. Miksei meillä kulu tänä vuonna klooria juuri ollenkaan? Allasvesi vaihdettiin toukokuun puolella kokonaan ja suoritettiin shokkiklooraus. Sen jälkeen kloori oli varmaan parin viikon päästä se 1ppm, ja noin viikon päästä siitä mitattiin viimeisellä DPD tabletilla 0.3ppm. Sen jälkeen pinta-annostelijassa oli noin 10pv ajan se 200g viikkotabletti, ja samana aikana lisättiin yhteensä 30g raeklooria (20g heti tuon edellisen mittauksen jälkeen, ja 10g varmuuden vuoksi muutaman päivän päästä). Nyt kun saatiin uudet tabletit, niin kloori oli muka 2.0...ja parin päivän päästä 1.5. Veden pH on 7.2.

Miten tuo olis voinu noin reilusti nousta? Viikkotabletista on vieläkin iso osa jäljellä. Vesi ei haise juurikaan kloorille ja on lähes 100% kirkasta. Nyt se on onneksi laskenut tuohon 1.5ppm, niin voi jopa välillä tuota allasta käyttää muuhunkin kuin veden kierrättämiseen pumpun läpi...vaikka vieläkinhän tuo on hiukan korkealla. :roll:
op76
 
Viestit: 8
Liittynyt: 31.07.2015 08:18Palaa alueelle Uima-altaan hoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa