ALLAS.FI
 
Miten hajottaa kalliota uima-allasta varten?

Miten koota tai rakentaa uima-allas. Keskustelua siihen liittyvistä aiheista.

Miten hajottaa kalliota uima-allasta varten?

ViestiKirjoittaja Masa päivämäärä 03.11.2013 21:32

Moikka, ensi kesänä meinataan laittaa upotettava uima-allas pihalle. Parempi puolisko haluaa altaan, joka on lähes kokonaan maan alla. Ongelmana on se, että jossain kohdassa kallio tulee liian pintaan ja allasta ei saa upotettua tarpeeksi. Mitä keinoja on rikkoa kalliota? Dynamiitti on varmaan tehokkain, mutta myös kallein ja naapurit tuskin tykkää talonsa ensi-jälkikatselmusten takia. Onko jotakin muita keinoja kun millään lekalla siitä ei varmaan tule mitään kun on graniittia. Etanadynamiitti taitaa olla taas turhan hankalaa ja epävarmaa. Jos on hyviä ideoita, niin kiitollisuudella otetaan vastaan.
Masa
 

Re: Miten hajottaa kalliota uima-allasta varten?

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä 08.11.2013 17:20

Etanadynamiitti pitäisi kyllä toimia jos on huolellinen sekoitussuhteen kanssa ja noudattaa muutenkin sen mukana tulleita ohjeita. Reikien poraus, niiden suuntaus ja kuinka tiheästi reikiä on taitaa olla se vaikein juttu tässä ainakin omien kokemuksien mukaan.

Sitten toinen tapa on käyttää naulapyssyn panoksia (esim. Hilti). Porataan 8 mm. reikiä kallioon (mitä syvempiä sen parempi). Sen jälkeen reikään laitetaan yksi-kaksi Hiltin panosta. "Räjäytystä" varten on etukäteen tehty karkaistu 8 mm. terässauva. Sauvan pituus pitää olla hieman pidempi kuin kalliossa olevien reikien syvyys. Sauva asetetaan reiässä olevien Hilti panoksien päälle. Sen jälkeen pitkävartisella lekalla yms. lyödään sauvan päähän ja kun sauva on tarpeeksi tiivis 8 mm. reikiin niin panosten räjähdys/paine saa kallion halkeamaan. Tällä tavalla saa kalliota murennettua 20-30 cm paloissa. Kallion/kiven halkaisu tällä tavalla aloitetaan aina jostakin reunasta, että kalliolla/kivellä on tilaa haljeta edes johonkin suuntaan. Hidas tapa tämäkin on, mutta ei vaadi mitään lupia. Ja luonnollisesti tässä saa olla varovainen ja pitää käyttää suojalaseja. Pieniä kiven palasia voi lentää monen metrin päähän. Koskaan sauva ei ole lentänyt reiästä, mutta kaipa sekin voi olla mahdollista jos lekan terä jotenkin lipeää lyötäessä sauvan päältä. Pitkävartinen leka on siksi tässä hyvä, että itse voi olla kauempana reiästä jos sauva lähtisi lentoon.

Kolmas tapa on käyttää kivikiiloja (voi tilata netistä). Tässä porataan esim. 16 mm reikiä (kivikiilojen mittojen mukaan), syvyydeksi riittää 90-120 mm ja n. 25-30 cm välein. Puhtaat ja öljytyt kivikiilat laitetaan reikiin. Kiiloja kiristetään kevyesti naputtelemalla yksi kerrallaan kunnes kallio/kivi halkeaa.
Vieras
 

Re: Miten hajottaa kalliota uima-allasta varten?

ViestiKirjoittaja Malla päivämäärä 04.05.2016 21:31

Hyviä ideoita, kiitos. Näistä tulee varmaan olemaan hyötyä. Meillä ei ole uima-altaasta kyse vaan pieni kallion kulma talon vieressä, josta vesi tahtoo tulla taloon päin + kellariin ja se pitäisi saada ohjattua muualle. Dynamiittia siinä ei voi kai käyttää.
Malla
 
Palaa alueelle Uima-altaan rakentaminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron